ENGLISH // SVENSKA

Cat Princess Press 1 Photo by Frida Näsman.jpg

CAT PRINCESS

BOKNING: AXEL@ECHOTHREE.SE
LABEL: RAMA LAMA RECORDS

Uppsalakvintetten Cat Princess bildades sent på en nyårsfest och debuterade kort därefter på gitarristen Robins födelsedagsfest i lokalen som sedan blev deras replokal. Sångaren Nils rekryterades efter att de andra hört honom sjunga samma kväll. Så spontant som Cat Princess kom till låter också deras musik. I maj 2019 släpptes det efterlängtade debutalbumet Forbidden Items.

Cat Princess sound och livespelningar har varit i konstant utveckling sedan 2016 års debut-EP Please Me som fick höga betyg av bland annat GAFFA och HYMN innan den återutgavs på limiterad kassett via Rama Lama Records. 2017 och början av 2018 tillägnade Cat Princess främst på landets livescener då man delade scen med bl.a. Cloud Nothings, OMD och Pale Honey samt gjorde spelningar i London och Köpenhamn.

Fly On Your Wall släpptes tillsammans med b-sidan Marxist with a Twist tidigt 2018 och var på många sätt en första inblick in till det retro-osande och live-energiska sound som återfinns på Forbidden Items, ett album som låter som ett band som hittat rätt."

Diskografi

Please Me (EP, 2016)
Forbidden Items (LP, 2019)