ENGLISH // SVENSKA

Wy_press_20182019_004.jpg

wy

BOKNING: AXEL@ECHOTHREE.SE
SKIVBOLAG: FEVERISH CLUB

Malmöbaserade Wy, som består av Ebba och Michel Gustafsson Ågren, följde 2019 upp sitt kritikerrosade debutalbum "Okay" med albumet "Softie" som släpps via Hybris och London-baserade Beatnik Creative. "Softie" är ett högst personligt, elva spår långt testamente till mänsklighetens turbulens och att växa ifrån sina rädslor, och kvalar återigen in Wy på listan över Sveriges mest spännande popexporter.

'Softie’ är uppföljaren till debutskivan ’Okay’ - som blev något av en undergroundsensation och fick högt beröm med jämförelser så som Slowdive, Cigarettes After Sex och Mazzy Star. Det nya albumet är en mer explosiv historia än debutalbumet, i allra högsta grad präglat av bandets egna liv.

Det första smakprovet från skivan, singeln "Pavements", visade upp en råare och smutsigare sida av duons eklektiska sound, utan att överge den raka och emotionella känsla och lyricism som präglat bandets tidigare verk. Singeln uppmärksammades internationellt av bland annat Consequence of Sound och BBC 6's Lauren Laverne.

Duon arbetar redan på nytt material som är att vänta via det nystartade skivbolaget Feverish Club.

Diskografi

Never Was (EP, 2016)
Okay (LP, 2017)
Softie (LP, 2019)